vbc-elso

Elstartolt a Vegan Business Circle. Az első hazai növényi alapú üzleti reggeli.

Kitartó szervezőmunka eredményeképpen elindult a Vegan Business Circle, a növényi alapú termékeket gyártó és forgalmazó vállalkozások üzleti közössége. A kéthetente szerdánként megrendezésre kerülő üzleti reggelinek a Planteen – Plant based canteen ad helyet.

Honnan indult a Vegan Business Circle?

Az első ilyen komoly növényi alapú rendezvény a Plant-Powered Perspectives  – Növényi konferencia volt Magyarországon, ahol egyértelműen kirajzolódott, hogy szükség van ilyen eseményekre, mégpedig rendszeresen.

Mi a célja a növényi alapú üzleti körnek? Hogyan zajlik egy ilyen rendezvény?

Az üzleti kör elsődleges célja, hogy a növényi élelmiszerek területén működő vagy az oda belépni szándékozó vállalkozásokat összehozza, valamint segítse az élelmiszeripar, HoReCa és kapcsolódó vállalkozások fejlődését, ezzel is hozzájárulva a növényi alapú élelmiszerek és termékek térhódításához a magyar piacon.

  • A január 26-i rendezvény is ezen célok tükrében zajlott. Egy fantasztikus, finom, tápláló és egészséges vegán reggelivel indítottuk a napot!
  • Már a reggeli közben elkezdődtek az építő jellegű beszélgetések, és már az első percekben mosolyogva konstatáltuk, hogy a networking ereje csodákra képes.
  • Ezt követően a résztvevők bemutatkoztak – bemutatták vállalkozásaikat, valamint ajánlásokat kértek és adtak egymásnak. Már az első alkalommal 24 üzleti ajánlás született.
  • Azután a házigazda, a Planteen mutatkozott be: Fait Federika és Zsolnay Gergely avatott be minket Magyarország első vegán menzájának történetébe.
  • Ezt követően Szöllősi Réka -elelmiszervilag.hu- előadása következett, amelyben az uniós és magyar agrár-és táplálkozáspolitika, valamint a szabályozási környezet várható változásairól tartott izgalmas szakmai prezentációt. Szóba kerültek például a 2030-ig várható uniós jogszabályváltozások is: úgy gondoljuk, a résztvevők többségének ez komoly felkészítő betekintést jelentett a következő évek változásaira. A Green Deal, Farm2Fork és az Ökogazdálkodásról szóló cselekvési terv ismertetésén keresztül a Réka elmélyült rendszerszintű ismeretekkel vértezett fel minket.
  • Ezen információk tükrében jelentettük be terveinket a Növényi Alapú Gyártók És Szolgáltatók Szövetsége megalakításáról; egy olyan szakmai érdekképviseleti szervezetről, amely lehetővé teszi az ágazat szereplőinek érdekérvényesítését a legtöbb területen, akár az ellenérdekelt hagyományos ágazatokkal szemben, és közvetve akár uniós szinten is.
  • Ezt követően Péntek Csaba előadása következett, azon túl, hogy Csaba bemutatta az üzleti reggelik menetét. Hasznos útmutatót kaptunk arról, hogy hogyan lehet egy kapcsolatépítő rendezvényből a legtöbbet profitálni, legyen szó akár értékesítésről, marketingről vagy üzletfejlesztésről.

Mit adott az első vegán üzleti reggeli a résztvevőknek?

A jó kapcsolati tőke értékét mindannyian ismerjük, ezt kivétel nélkül minden üzletágban kihasználják, és az adott szakma szereplőit rendszeresen rendezvényeken hozzák össze. A növekvő fogyasztószám és a fogyasztói igények gyökeres változása komoly kihívás elé állítja a piaci szereplőket. A tudás- és tapasztalat megosztás segítségével a résztvevők hathatós segítséget kaphatnak üzleti és szakmai kihívások megoldásában. 

Az igazán ízletes 3 fogásos villás reggelit semmiképpen nem hagynánk ki, hiszen hosszútávon pont az a cél, hogy az embereknek megmutassuk, hogy az egészséges, tápláló növényi alapú ételek választása nem lemondás! Épp ellenkezőleg.  

A jövő élelmiszere növényi alapú!

Gyere el te is az üzleti reggelinkre!